knäck
Fick precis ett himla sug efter knäck. Dock såg dom på bilden inte så jättegoda ut haha ;) Det ska ju vara med mandel och nötter i ;)
Men dom här gjorde man tydligen i micron. Undra om det funkar? Mamma gjorde en kladdkaka förut i micron och det är tamejfan den godaste kladdkaka jag någonsin ätit utan att överdriva!
Frågan är om det kan bli lika gott med knäck i micron? Värt att testas ;)
Ingredienser (ca 40 styckna)
- 1 dl socker
- 1 dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 0,5 tsk bakpulver
Instruktioner
- Blanda socker grädde och sirap i en microsäker form med höga kanter som rymmer 2 liter.
- Koka på full effekt i 7-8 minuter - smeten ska vara ljusbrun och skummig.
- Ha hela tiden koll på knäckkoket så att det inte kokar över (stäng av micron i så fall, och börja koka på nytt när smeten har sjunkit ihop lite) – det är inte roligt att skrubba rent en micro från knäcksmet.
- Vänta nån minut och rör i bakpulvret som ska göra smeten lite mer porös.
- Häll snabbt upp i knäckformar och ställ svalt för att stelna.
- Förvara i kylen i en plastburk med lock.
haha måste pröva bara för det :P
det smakar exakt lika :D bara att det går myyyycket fortare, men man lär ta ut den och röra lite då och då för annars kokar det lätt över, men vi gör alltid i micron och den smakar samma sak, äger =D saknar dig förresten! <3
sv; det finns på kicks & kostar 435 kr per burk, alltså sssvviiindyrt!:)