knäck

Fick precis ett himla sug efter knäck. Dock såg dom på bilden inte så jättegoda ut haha ;) Det ska ju vara med mandel och nötter i ;)
Men dom här gjorde man tydligen i micron. Undra om det funkar? Mamma gjorde en kladdkaka förut i micron och det är tamejfan den godaste kladdkaka jag någonsin ätit utan att överdriva!
Frågan är om det kan bli lika gott med knäck i micron? Värt att testas ;)

Ingredienser (ca 40 styckna)

  • 1 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Blanda socker grädde och sirap i en microsäker form med höga kanter som rymmer 2 liter.
  2. Koka på full effekt i 7-8 minuter - smeten ska vara ljusbrun och skummig.
  3. Ha hela tiden koll på knäckkoket så att det inte kokar över (stäng av micron i så fall, och börja koka på nytt när smeten har sjunkit ihop lite) – det är inte roligt att skrubba rent en micro från knäcksmet.
  4. Vänta nån minut och rör i bakpulvret som ska göra smeten lite mer porös.
  5. Häll snabbt upp i knäckformar och ställ svalt för att stelna.
  6. Förvara i kylen i en plastburk med lock.

Kommentarer
Postat av: Isabelle

haha måste pröva bara för det :P

2010-11-13 @ 23:24:20
URL: http://steenberg.blogg.se/
Postat av: emma

det smakar exakt lika :D bara att det går myyyycket fortare, men man lär ta ut den och röra lite då och då för annars kokar det lätt över, men vi gör alltid i micron och den smakar samma sak, äger =D saknar dig förresten! <3

2010-11-13 @ 23:32:08
URL: http://emmaaeeriksson.blogg.se/
Postat av: Alexandra

sv; det finns på kicks & kostar 435 kr per burk, alltså sssvviiindyrt!:)

2010-11-14 @ 20:14:49
URL: http://alexandraekstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0